Składniki:
Sposób przygotowania:
- 1/2 szkl. mleka
- 1 kostka margaryny
- 3/4 szkl. cukru
- 1 opakowanie mleka w proszku
- 4 łyżeczki kakao
- 2 opakowania herbatników
Sposób przygotowania:
- Margarynę rozpuszczamy w garnku, dodajemy mleko, kakao, cukier i wszystko razem podgrzewamy ( jeśli nam się zagotuje, to nic się nie stało, wystarczy tylko trochę przestudzić).
- Dodajemy następnie mleko w proszku mieszając jednocześnie ( mikserem na wolnych obrotach lub trzepaczką) by nie powstały grudki.
- Na koniec do ciasta dodajemy pokruszone ( ale nie za drobno) ciastka herbatniki i delikatnie mieszamy.
- Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy do niej ciasto i wyrównujemy łyżką.
- Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto potrzebuje czasu by stężeć.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz