piątek, 18 grudnia 2015

SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH

Nie pamiętam gdzie pierwszy raz skosztowałam tej sałatki, ale pamiętam, że bardzo mi zasmakowała. Od tego czasu często przygotowuję tę sałatkę na rodzinne uroczystości i szczerze przyznam, że cieszy się ona powodzeniem :)


Składniki:
  • 3 torebki zupki chińskiej( ja zawsze wybieram rosół z kury)
  • kilka ogórków konserwowych
  • papryka żółta, czerwona i zielona
  • por
  • ser żółty
  • 20 dkg szynki lub kiełbasy szynkowej
  • puszka kukurydzy
  • majonez kielecki 
Sposób przygotowania:
  1. Zupki rozdrabniamy wsypujemy do miski wraz z przyprawami i zalewamy ok. 2 szklankami wrzącej wody. Czekamy, aż  makaron zmięknie i wpije wodę.
  2. W tym czasie pozostałe składniki kroimy w kosteczkę, po czym dodajemy je do makatonu.
  3. Dodajemy również kukurydzę i 1/2 pora skrojonego w cienkie plasterki. Wszystko zaprawiamy majonezem.
  4. Sałatka gotowa. Nie wymaga doprawiania.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz